Hoe zou je vorm willen geven aan jouw afscheid? 

Calla Lelie regelt en begeleidt op basis van persoonlijke wensen jouw uitvaart of die van je geliefde, ongeacht waar je verzekerd bent, maar wel met heldere transparante prijzen. Een laatste afscheid dat bij jou en je naasten past. Uniek, zoals ieders leven en ieder mens uniek is.

Uitvaart regelen

Na het vaststellen van jouw dood verzorg ik je, daarbij eventueel geholpen door de familie. Daarna komen alle aspecten van de uitvaart aan bod, van de opbaarlocatie, het organiseren van de begrafenis of crematie en de kaarten tot de advertentie en kist, urn of grafsteenTot slot maak ik een draaiboek van de uitvaart zelf, dat ik de nabestaanden geef in een afscheidsdoos. Hierin staat alles wat gezegd is en welke muziek is gedraaid: een laatste herinnering aan degene waarvan afscheid is genomen. Het is tevens mogelijk om alles digitaal of op film vast te leggen, om een levende herinnering achter te laten.

Ik beschik over eigen rouwvervoer. Hierbij is te kiezen uit een zwarte, witte en grijze staatsieauto, klassiek rouwvervoer of een rouwfiets, of kies voor een kleurrijk vervoersmiddel. Ook is het mogelijk om de volgauto’s te verzorgen.

Verhaal van een dochter

Voordat mijn moeder stierf, hadden we als gezin heldere afspraken gemaakt. Mijn moeder wilde gecremeerd worden en later, als mijn vader ook dood zou zijn, zouden wij, de kinderen, hen samen uitstrooien op de Grevelingen.

Inmiddels is dit bijna 10 jaar geleden. Iedereen heeft zijn leven zo goed en kwaad als het kan weer opgepakt. Mijn vader heeft ondertussen een lieve vrouw ontmoet, en daar is hij nu al een tijdje mee samen.

En nu? Zou mijn moeder nog steeds willen dat we ons aan de afspraak houden? Of juist niet? Bedenk goed wat je afspreekt als gezin of na de dood van een geliefde: je weet nooit wat het leven nog zal brengen.

“Samen met jou geef ik vorm en inhoud aan het laatste afscheid.”