Calla Lelie Leefmeester

Misschien weet je dat je een ziekte hebt waaraan je zult overlijden,ben je oud en is het leven eigenlijk goed geweest, is er beginnende dementie ontdekt. Of wil je gewoon graag de regie hebben over je eigen leven, want morgen kan je leven anders zijn door een ander drama zoals bijvoorbeeld een ongeluk, moeilijke operatie, etc.
Dit is wanneer je de Leefmeester oftewel een levensexecuteur inschakelt.
Het doel hierbij is om “tijdig” de dood bespreekbaar te maken, je bewust te maken van het nut en de noodzaak van beslissingen en keuzes. Ik leg je uit wat de waarde van wilsverklaring, behandelverbod, volmacht, en de (on)mogelijkheden van een euthanasieverzoek.

Waar help ik mee?

Alle zaken komen aan bod: Hoe actueel is je testament of  levenstestament? Of heeft u juist geen levens- en of testament en zou dit wel heel belangrijk voor u kunnen zijn.
Een donorcodicil  wel of niet en de eventuele gevolgen hiervan? Euthanasieverzoek invullen? Behandelverbod?
Om u wensen uit te laten komen mag er geen enkele vorm van twijfel ontstaan, de woordkeuze in deze wilsverklaringen is van groot belang. Ook is het belangrijk dat u het continue onder de aandacht brengt bij uw (behandelend) arts.

Alle aspecten van de uitvaart bespreken we samen door alle opties door te spreken. Zodat je zeker weet dat de muziek, kist of urn en locatie van het laatste afscheid, helemaal naar jouw wens zijn.

Wil je kennismaken? Graag!

De eerste afspraak is altijd een gratis kennismakingsgesprek. Ik leg mijn werkwijze uit en samen kijken we wat bij jou past. Pas daarna besluit je of ik je mag begeleiden als Leefmeester. Vervolgens spreken we nog een aantal keren af. Dat doen we bij jou thuis, in vertrouwde omgeving. Meestal zal het een paar sessies van 2 uur duren. 

Bel me gerust voor een afspraak of meer informatie op 06 19 92 61 12.

Tekst van een weduwe

“Ik miste de informatie om enigszins grip te krijgen op het leven. Wat komt er allemaal kijken bij een sterfproces? Het is allemaal zo eng en nieuw.” 

De weduwe vindt het verbazingwekkend dat ze niet beter werd geïnformeerd. “Als je thuis gaat bevallen, krijg je heel veel voorlichting. Maar als je thuis sterft, krijg je niets. Ook online kon ik niet veel informatie vinden.”

“Geef mij je hand dan lopen we een stukje samen, het verheldert en verlicht.”